FAQs

Frequently Asked Questions

Otomotiv sektörüne yönelik üretilen antifriz sıvılar kısa vadeli olarak daha dar malzeme aralığı için korozyon koruması
sağlama amaçlıdır. Bu nedenle bir kaç (2-4) yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Buna karşın WINTREX ısı transfer sıvısı
tesisata bir defa doldurulur ve boşaltılmadığı sürece tesisat ömrü boyunca özelliğini korur.
Antifriz HVAC tesisatında tortu ve çamurlaşma yapacağından özellikle pompa gibi hareketli ekipmanlarda kalıcı hasara
yol açar. Ayrıca tesisatta bulunan metal, plastik, kauçuk malzemeler ile conta ve salmastralarada zarar verir.
Sonuç olarak, HVAC tesisatında antifriz kullanımı işletme, bakım ve arıza giderlerini arttıracağı gibi yenileme
maliyetlerinden dolayı da herhangi bir amortisman süresinden bahsedilemez.

WINTREX® ısı transfer sıvısının birincil işlevi, su bazlı hidronik ısı transfer sistemlerini donmaya bağlı hasardan korumaktır.

Sıvının donması, akışı engelleyerek pompaların, vanaların ve mekanik hareket ile çalışan diğer bileşenlerin zarar görmesine sebep olacaktır. Ayrıca su, donma sonrasında genleşerek hazneleri, boruları ve diğer sistem bileşenlerini kırar. Suyun hacim modülü (sıkıştırılabilirlik ölçütü) 20.000 Bar’dır. Sıkıştırılmış su donmaya ve genleşmeye devam ettikçe, pratik yapı yöntemleriyle sınırlandırılması imkansız olan güçler ortaya çıkar.

Korozyon kontrolü ısı transfer sıvısının en önemli görevlerinden biridir. WINTREX® HVAC ve diğer ısı transfer sistemlerinde yaygın olarak bulunan tüm metalleri korumak amacıyla tasarlanmış “son teknoloji” korozyon inhibitör paketiyle formüle edilmiştir. WINTREX® ısı transfer sıvısının korozyon önleme konusundaki verimi, hem kullanımda, hem de kapsamlı laboratuar testlerinde kanıtlanmıştır.

Sistemin bakımı uygun şekilde gerçekleştirilirse ve çalışma sınırları olarak belirtilen sıcaklıkları aşmazsa, WINTREX®
solüsyonlarının yıllarca kullanılabileceği öngörülmektedir. WINTREX®’in 20 yıldan fazla süredir kullanıldığı ve hali hazırda çalışan sistemler mevcuttur. Bu sistemler genel olarak tesisat filtreleri ile temiz tutulmuşlardır ve tanımlanan sıcaklık sınırları dahilinde çalışmaktadırlar. Sıvının “sağlığını” gözlemlemek amacıyla her yıl tesisat suyunun gerekli kontrollerinin yapılması uygun olacaktır.